Betrokken in betrouwbaar medewerkersonderzoek

Verbetertools

Continu verbeteren met alle betrokkenen

SKB ontwikkelt verbetertools die voor élke betrokkene houvast bieden – de medewerkers, teamleiders, HR-adviseurs en de directie. Zo werkt ieder vanuit zijn eigen verantwoordelijkheid aan een vitale organisatie met fitte medewerkers. En blijf je continu verbeteren op zowel individueel-, team- als organisatieniveau.

In onderstaande video leggen we het kort uit:

Video: zo maak je de organisatie écht vitaal

Om met alle betrokkenen aan de slag te gaan, bieden wij een mengvorm van snel, kortcyclisch onderzoek (Pulse), en - als ijkpunt - eens in de drie jaar een verdiepend medewerkersonderzoek. Waar je mee begint, hangt af van je rol en wat je wilt bereiken. Wij helpen je graag om de juiste keuzes te maken!

Verdiepend medewerkersonderzoek

Met verdiepend medewerkersonderzoek krijg je een scherp en betrouwbaar beeld van de gehele organisatie en wat er leeft onder alle medewerkers. Ideaal om te verbeteren op thema’s als bevlogenheid, vitaliteit, Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA) of duurzame inzetbaarheid. 

Uitgangspunt voor verdiepend onderzoek is de Vragenlijst Beleving en Beoordeling van de Arbeid (VBBA). Dit is de meest gebruikte en best gevalideerde vragenlijst in Nederland en wordt aanbevolen door de inspectie SZW.

TeamUP

TeamUP
TeamUP is het platform om met elkaar in gesprek te komen en samen aan de slag te gaan met de resultaten van een verdiepend medewerkersonderzoek. Met deze interactieve verbetertool krijg je niet alleen eenvoudig inzicht in de belangrijkste resultaten, je maakt ook gezamenlijk een plan van aanpak (inclusief afspraken, prioriteiten en maatregelen voor verbetering).

Persoonlijk adviesrapport voor de medewerkerHet persoonlijk Adviesraport
Individuele medewerkers krijgen een persoonlijk adviesrapport met tips om hun persoonlijke situatie te verbeteren Zo stimuleren we het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

Voor de medewerkers hebben wij korte individuele testen beschikbaar of maken we die op maat. Deze tests kunnen de medewerkers doen zovaak ze willen. Bijvoorbeeld om hun werkdruk te testen of hun veerkracht te verbeteren.

Pulse tool

Met de Pulse tool kunnen alle betrokkenen uit de organisatie zelfstandig kleine onderzoeken uitzetten, zonder tussenkomst van SKB. Je kunt gebruik maken van een gevulde database met vragen over uiteenlopende onderwerpen, maar natuurlijk ook eigen vragen opstellen. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Met Pulse haal je, zo vaak je wilt, eenvoudig informatie op over de thema's die op dat moment spelen. Vervolgens ga je aan de hand van deze tool met elkaar in gesprek en bekijk je wat beter kan en waar je blij mee bent.

Meer weten?

Neem contact op met een van onze adviseurs via projecten@skb.nl of 020-4627890. Wij helpen je graag verder!