Betrokken in betrouwbaar medewerkersonderzoek

Verbetertools

Continu verbeteren vanuit jouw rol en focus

SKB ontwikkelt verbetertools die voor élke betrokkene houvast bieden – de medewerkers, teamleiders, HR-adviseurs en de directie. Zo werkt ieder vanuit zijn eigen verantwoordelijkheid aan een vitale organisatie met fitte medewerkers. En blijf je continu verbeteren vanuit jouw rol en focus.

In onderstaande video leggen we het kort uit:

Video: houd medewerkers fit en je organisatie vitaal

SKB biedt een mengvorm van snel, kortcyclisch onderzoek (Pulse), maar waar ook eens in de drie jaar een verdiepend medewerkersonderzoek als ijkpunt fungeert. Waar je mee begint, hangt af van je rol en wat je wilt bereiken. Wij helpen je graag om de juiste keuzes te maken!

Verbetertools voor HR-adviseurs, directie en teams

Verdiepend medewerkersonderzoek
Met verdiepend Medewerkersonderzoek krijgt de directie en HR een scherp en betrouwbaar beeld van de gehele organisatie en wat er leeft onder alle medewerkers. Het geeft informatie voor beleidsbeslissingen en van hoe de organisatie zich ontwikkelt. Voor teams is een verdiepend onderzoek een goed vertrekpunt om eigen verbeteractiviteiten te plannen en te monitoren.

Uitgangspunt voor verdiepend onderzoek is de Vragenlijst Beleving en Beoordeling van de Arbeid (VBBA). Dit is de meest gebruikte en best gevalideerde vragenlijst in Nederland en wordt aanbevolen door de inspectie SZW.

TeamUP

TeamUP
TeamUP is het online platform om met elkaar in gesprek te komen en samen aan de slag te gaan met de resultaten van een verdiepend medewerkersonderzoek. Met deze interactieve verbetertool krijg je niet alleen eenvoudig inzicht in de belangrijkste resultaten, je maakt ook gezamenlijk een plan van aanpak (inclusief afspraken, prioriteiten en mogelijke maatregelen voor verbetering).

Pulse toolPulse tool
Met de Pulse tool kun je zelfstandig aan de slag, zo vaak je wilt, zonder tussenkomst van SKB. Ideaal voor HR-adviseurs en teams. Je haalt snel en eenvoudig informatie op over de thema's die op dat moment spelen. Vervolgens ga je aan de hand van deze tool met elkaar in gesprek en bekijk je wat beter kan en waar je blij mee bent.

 Verbetertools voor de individuele medewerker

Persoonlijk adviesrapport voor de medewerkerHet persoonlijk Adviesraport
Het Persoonlijk Adviesrapport geeft de individuele medewerker inzicht in de eigen resultaten. Staafdiagrammen en smiley’s geven een snelle impressie. Bijbehorende verbeteradviezen en tips roepen op om zelf aan de slag te gaan met persoonlijke knelpunten. Zo stimuleren we het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

 

Individuele testenTools en apps voor de medewerker
Voor de medewerkers hebben wij korte individuele testen beschikbaar of maken we die op maat. Deze tests kunnen de medewerkers doen zovaak ze willen. Bijvoorbeeld om hun werkdruk te testen of hun veerkracht te verbeteren.

 

Meer weten?

Neem contact op met een van onze adviseurs via projecten@skb.nl of 020-4627890.