Betrokken in betrouwbaar medewerkersonderzoek

Over SKB

SKB is een onderzoeks- en adviesbureau. Wij helpen organisaties wendbaar, innovatief en vitaal te zijn. Met duurzaam inzetbare medewerkers, betere prestaties, meer werkgeluk, hogere klanttevredenheid, minder verzuim en kosten. Hoe we dat doen? Met innovatief Medewerkersonderzoek, actiegerichte Verbetertools en Organisatieadvies.

We werken ruim 25 jaar voor organisaties in vrijwel alle economische sectoren, zoals zorg, overheid, industrie en zakelijke dienstverlening.

Waar wij in geloven

Wij geloven dat het management en de werknemer er beiden op vooruitgaan als ze met elkaar in dialoog gaan over het werk. Pas als je écht het gesprek aangaat, weet je wat er speelt en kun je gezamenlijk verbeterslagen maken op thema’s die jullie belangrijk vinden. De organisatie wordt hierdoor wendbaar en innovatiever. Samen neem je de verantwoordelijkheid voor meer werkgeluk, betere prestaties, hogere klanttevredenheid en duurzame inzetbare medewerkers.

Wat doen we?

Wij laten organisaties nauwkeurig zien hoe ze op thema’s als motivatie, wendbaarheid, duurzame inzetbaarheid en psychosociale arbeidsbelasting (werkdruk) kunnen verbeteren. Wij doen dit door middel van betrouwbaar medewerkersonderzoek, (interactieve) verbetertools en organisatieadvies. Centraal in onze aanpak staat het bevorderen van de dialoog tussen medewerkers en het management en het stimuleren van eigen verantwoordelijkheid. Lees hier meer over onze aanpak

De samenwerking met onderzoeksbureau SKB bevalt bijzonder goed. Hun mensen denken mee en zij leveren creatieve input door het inbrengen van best practices uit de SKB-klantenkring. Afspraken worden nagekomen, doorlooptijden zijn kort, rapportages zijn innovatief, kortom wij zijn erg tevreden!

Linda Hoekstra, coördinator Health center, Aegon
 

SKB werkt rechtstreeks voor organisaties, of via intermediairs zoals adviesbureaus en arbodiensten. Uniek is dat SKB's expertise hiermee zowel het domein van Human Resource Management als dat van bedrijfsgezondheid beslaat. Daardoor kan SKB onderzoeken naar bijvoorbeeld medewerkerstevredenheid, bevlogenheid en betrokkenheid verzorgen. Maar SKB kan ook de gezondheid en arbeidsrisico's van medewerkers meten en zo bijdragen aan preventie en lager verzuim. Zelfs een multidisciplinaire benadering voor het monitoren van vitaliteit, tevredenheid en inzetbaarheid van medewerkers is mogelijk.

Historie

In 1990 werd SKB opgericht als onafhankelijk onderzoeksbureau voor de Research and Development-projecten voor de bedrijfsgezondheidszorg. SKB bracht wetenschappers en praktijkmensen in projecten bij elkaar om vernieuwende concepten en producten te ontwikkelen. In die tijd was SKB een stichting en stond de afkorting voor "Stichting Kwaliteitsbevordering Bedrijfsgezondheidszorg". Die betekenis heeft de naam al lang niet meer, maar we hebben wel de afkorting "SKB" als naam behouden vanwege de naamsbekendheid in de markt. Inmiddels zijn we een BV en richten we ons op het ontwikkelen, vernieuwen en verbeteren van medewerkersonderzoek in veel verschillende sectoren.