Betrokken in betrouwbaar medewerkersonderzoek

Vragenlijst werkdruk

Af en toe een hoge werkdruk hebben is niet zo erg. Maar als je structureel te veel belasting ervaart, kan dat voor problemen zorgen. Denk aan stress, burn-out of hart en vaatziekten.
Met onze vragenlijst werkdruk brengen we de oorzaken van werkdruk, de mate van werkdruk én de gevolgen hiervan in kaart. Zo weet je gelijk of er stress of burnout klachten zijn en wat het risico is dat medewerkers gaan verzuimen, slechter presteren of een andere baan gaan zoeken. 
We kijken ook naar onderwerpen die de werkdruk juist kunnen verminderen. Een complete diagnose dus.

Werkdruk en werkstress

De vragenlijst werkdruk wordt altijd gecombineerd met de Vragenlijst werkstress, omdat deze thema's onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De vragen komen uit de VBBA, dé gouden standaard om het gebied van werkdrukonderzoek en werkbeleving. De inspectie SZW beveelt de VBBA aan voor gevalideerd verdiepend werkdrukonderzoek. 

De werkdruk en -stress wordt zowel op individueel niveau als op groepsniveau in kaart gebracht, inclusief concrete oplossingen. Op individueel niveau kijgen medewerkers direct een eigen Persoonlijk adviesrapport. Leidinggevende kunnen gelijk op groepsniveau aan de slag met de resultaten. Achtergrondinformatie geeft de nodige verdieping om tot verbeteracties over te gaan.

Voorbeeld vragenlijst werkdruk

Dit zijn enkele voorbeeldvragen uit de vragenlijst werkdruk.

Voorbeeld vragenlijst werkdruk

Meer weten?

Neem contact op met onze adviseurs via projecten@skb.nl of 020-4627890. Zij helpen je graag verder.