Betrokken in betrouwbaar medewerkersonderzoek

Voorbeelden rapportages

Hieronder tref je voorbeelden aan van onze meest gebruikte rapportages bij het medewerkersonderzoek. Waar liggen de sterke punten van de organisatie en waar is verbetering mogelijk? Onze beknopte rapportages geven gelijk inzicht en roepen op om in actie te komen, zowel op individueel niveau als op team- of organisatieniveau.

Voorbeeld rapportage op individueel niveau Persoonlijk Online Adviesrapport voor de medewerker

Persoonlijk adviesrapport voor de medewerker
Iedere medewerker krijgt na het invullen van het medewerkersonderzoek een Persoonlijk adviesrapport. Hierin zijn de resultaten van de medewerker in een aansprekende visuele vorm te zien. Ook worden er laagdrempelige verbeteradviezen en handige tips gegeven, gebaseerd op de gegeven antwoorden. Zo wordt de medewerker gemotiveerd om direct tot actie over te gaan. Het persoonlijk adviesrapport bevordert niet alleen de respons doordat het direct iets teruggeeft aan de medewerkers, maar stimuleert ook dat medewerkers zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun welzijn en inzetbaarheid. 

Voorbeeld rapportage op team niveau

TeamUPTeamUP
Met TeamUP bespreek je eenvoudig de onderzoekresultaten met je team of afdeling, bijvoorbeeld in een werkoverleg. Met deze interactieve tool krijg je niet alleen eenvoudig online inzicht in de belangrijkste resultaten, je maakt ook direct een plan van aanpak (inclusief afspraken, prioriteiten en mogelijke maatregelen voor verbetering). 

Voorbeelden rapportages op organisatieniveau

Dashboard

Dashboard
Wil je de resultaten van de totale organisatie graag bestuderen of presenteren in interactieve vorm? Dat kan met ons dashboard

Groepsprofiel, prioriteitenmatrix en signaleringsoverzicht
Het groepsprofiel vormt de basis voor de interpretatie van de onderzoeksresultaten van de totale organisatie of van bijvoorbeeld een afdeling, een functiegroep of een leeftijdsgroep. Je ontvangt volledige informatie, van samenvatting tot detail. Aanvullend leveren we de prioriteiten om verbeterslagen te maken. Ideaal voor leidinggevenden die met de resultaten aan de slag gaan.
Ook leveren we signaleringsoverzichten. Hiermee zie je in één oogopslag de belangrijkste resultaten van bijvoorbeeld verschillende afdelingen of functiegroepen bij elkaar. Handig voor beleidsmakers en bestuurders (management).

Het scheelt zó veel werk dat ik niet met ellenlange informatieoverzichten naar mijn klant hoef, maar met één helder A4-tje kan laten zien waar de belangrijkste verbeterpunten zitten.

Joke Koster, Arbeids- en Organisatie adviseur, CSR Centrum.
 

Groepsprofiel, prioriteitenmatrix, signaleringsoverzicht

HR-analytics
We kunnen  de resultaten van het medewerkersonderzoek ook koppelen aan bijvoorbeeld verzuimgegevens, klanttevredenheidscijfers of andere prestatiegetallen van de organisatie. Met deze HR-analytics krijg je nog concreter aanwijzingen hoe je de resultaten op organisatieniveau kunt verbeteren. 

Van rapportage naar actie

Na oplevering van de resultaten helpen wij graag verder. Zo ondersteunen we met interpretatie, geven we presentaties, workshops en veel andere activiteiten die aansluiten bij de mogelijkheden en wensen van de organisatie. Indien gewenst schrijven we volledige rapporten met conclusies en aanbevelingen. Steeds met het doel om het uitvoeren van acties en verbeteringen zo eenvoudig mogelijk te maken. Benieuwd hoe zo'n workshop eruit kan zien? Lees dan het artikel dat het Slingeland ziekenhuis publiceerde in hun personeelsblad, over de ervaringen met onze workshops.

 

 

Bezoekadres

Entrada 501
1114 AA Amsterdam

020 - 462 7890
projecten@skb.nl

Postadres

Postbus 12354
1100 AJ Amsterdam

Bekijk ons op LinkedIn