Betrokken in betrouwbaar medewerkersonderzoek

Studenten en onderzoekers

SKB verzorgt sinds 1994 onderzoeken naar vitaliteit, gezondheid en tevredenheid van werknemers. Vragenlijsten vormen de basis van ons onderzoek. Eén van deze vragenlijsten is de Vragenlijst Beleving en Beoordeling van de Arbeid (VBBA). SKB is auteursrechthebbende van de VBBA en heeft het exclusieve recht om deze te beheren, te exploiteren, te bewerken en in licentie te geven.

Voorwaarden voor het gebruik van de VBBA

SKB biedt studenten en wetenschappelijk onderzoekers de mogelijkheid om gebruik te maken van de VBBA2.0, als je akkoord gaat met onze voorwaarden.

De belangrijkste voorwaarden zijn:

  1. Je gaat de VBBA2.0 alleen gebruiken voor niet-commerciële educatie- en onderzoeksdoeleinden.
  2. Na afloop van het onderzoek stuur je z.s.m. je publicaties naar SKB. Het kan zijn dat wij op onze website of in toekomstige publicaties over de VBBA verwijzen naar jouw publicaties.
  3. Je onderzoeksgroep is niet groter dan 250 medewerkers. Wil je meer dan 250 medewerkers bevragen, vraag dan voorafgaand aan je onderzoek expliciet toestemming aan ons. Het kan zijn dat wij voor de extra medewerkers een kleine copyrightvergoeding in rekening brengen.
  4. Je verwerkt de verzamelde gegevens zelf aan de hand van onze scoringsinstructies.

Je kunt hier onze complete voorwaarden downloaden voor (kosteloos) gebruik van de VBBA.
Wil je gratis het (elektronische) boek over VBBA2.0 ontvangen, stuur dan je gegevens naar vbba@skb.nl

Gebruik van (onderdelen van) de VBBA2.0 voor andere doelen dan niet commerciële educatie- en onderzoeksdoeleinden is in licentie mogelijk. Voor meer informatie, neem contact op met SKB via vbba@skb.nl.

Voldoe je aan de voorwaarden?

Wil je gebruik maken van de Nederlandstalige VBBA en voldoe je aan onze voorwaarden, vul dan onderstaand formulier in voor elk onderzoek waarin je de VBBA wil gebruiken. Met het invullen van dit formulier ga je akkoord met onze voorwaarden. Na het invullen ontvang je per mail van ons de vragenlijst en de scoringsinstructies. Het is niet mogelijk om gebruik te maken van onze benchmarks.