Betrokken in betrouwbaar medewerkersonderzoek

Studenten en onderzoekers

Sinds 1994 verzorgt SKB onderzoeken naar vitaliteit, gezondheid en tevredenheid van werknemers. Vragenlijsten vormen de basis van ons onderzoek. Eén van deze vragenlijsten is de Vragenlijst Beleving en Beoordeling van de Arbeid (VBBA). SKB is auteursrechthebbende van de VBBA en heeft het exclusieve recht om deze te beheren, te exploiteren, te bewerken en in licentie te geven.

Als vooraanstaand kennisinstituut geloven we in kennis delen. Daarom bieden we de mogelijkheid aan studenten en wetenschappelijk onderzoekers om gebruik te maken van de VBBA.

Zijn er kosten aan verbonden?

Als student of onderzoeker mag je de VBBA gratis gebruiken voor onderzoeksgroepen van minimaal 25 tot 150 uitgenodigde personen. Wel vragen we een borg van €50,00. Deze borg krijg je terug nadat je je onderzoeksrapport/scriptie aan ons hebt opgestuurd.

Voor onderzoeksgroepen met meer dan 150 uitgenodigde personen betaal je een vergoeding. Je ontvangt hier meer informatie over als je aanvraag is ingediend en goedgekeurd.

Welke voorwaarden zijn er?

Download onze complete Gebruiksvoorwaarden VBBA. Je gaat akkoord met alle gebruiksvoorwaarden als je een aanvraag indient via het aanvraagformulier. De belangrijkste voorwaarden zijn:

  1. Je gaat de VBBA alleen gebruiken voor niet-commerciële educatie- en onderzoeksdoeleinden.
  2. Uiterlijk drie maanden na afloop van het onderzoek stuur je je scriptie/ onderzoeksrapport naar SKB.
  3. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verzamelen en verwerken van de gegevens.

Wil je gratis het e- boek VBBA ontvangen, stuur dan je gegevens naar vbba@skb.nl.

Bij gebruik van (onderdelen van) de VBBA voor andere doelen dan niet commerciële educatie- en onderzoeksdoeleinden is in licentie mogelijk. Voor meer informatie, neem contact op met SKB via projecten@skb.nl.

Het aanvraagformulier invullen

Voor elk onderzoek waarin je de VBBA wilt gebruiken vul je een aparte aanvraag in.
Alleen volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen. Als je vragen bijvoorbeeld beantwoordt met ‘n.v.t.’ of ‘nog niet bekend’ zien wij dit als onvolledig ingevuld en nemen we de aanvraag niet in behandeling.
Na ontvangst van je aanvraag ontvang je binnen 10 werkdagen antwoord. Als je aanvraag is goedgekeurd en de borg is betaald ontvang je van ons de vragenlijst en scoringsinstructies.

Het is niet mogelijk gebruik te maken van onze benchmarks.

Heb je nog vragen?

We hebben een overzicht voor je gemaakt met Veelgestelde vragen.
Staat je vraag er niet tussen? Stuur dan een mail naar vbba@skb.nl.