Betrokken in betrouwbaar medewerkersonderzoek

Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E)

Wil je uitval door verkeerde arbeidsomstandigheden aanpakken? Verzuim door RSI-klachten voor zijn? Of voorkomen dat medewerkers uitgeblust raken en hun energie verliezen? Dan moet je allereerst de risico's binnen de organisatie kennen. In het kader van preventie, levert onze Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) jou die kennis.

Sommige zaken zijn prima te onderzoeken aan de hand van een checklist. Daarmee schat je eenvoudig waarneembare risico's zoals lawaai of losliggende snoeren goed in. Andere zaken, moet je echt aan de werknemer zelf vragen. Denk bijvoorbeeld aan psychosociale arbeidsbelasting (PSA) (zoals hoge werkdruk en pesten), publieksagressie, of de leefstijl van medewerkers. Door de nauwkeurige en betrouwbare wijze van meten geeft SKB glashelder zicht op dergelijke risico's binnen de organisatie.

Vragenlijsten voor Risico-Inventarisatie & Evaluatie

SKB beschikt over vragenlijsten voor alle algemene risico's die in een Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) aan bod komen. Denk aan de kantooromgeving, fysieke belasting, beeldschermwerk, ongewenste omgangsvormen (zoals pesten) en werkomgeving en veiligheid.

Voldoen aan de Arbowet

SKB kan alle algemene arbeidsrisico's en gezondheids- en welzijnsaspecten onderzoeken die in een organisatie spelen. Met onze vragenlijsten voldoe je dus aan eisen die de Arbowet stelt aan het welzijnsonderzoek binnen de RI&E.

Rapportages

Onze rapportages helpen de bedrijfsarts direct de medewerkers te selecteren die een verhoogd risico lopen op verzuim en uitval. Bijvoorbeeld aan de hand van het Persoonlijk adviesrapport voor de medewerker. De werkgever krijgt groepsrapportages, om de organisatie waar nodig bij te kunnen sturen. Daarbij verliezen we de vertrouwelijkheid van de gegevens nooit uit het oog, wat zorgt voor een goede en betrouwbare respons.    

Standaardonderzoeken tegen lage kosten

Werk je bij een arbodienst of ben je een professional met geheimhoudingsplicht? Dan kun je met onze vragenlijsten ook je eigen onderzoeken gaat uitvoeren. Met deze Doe-het-zelf variant doe je gemakkelijk en betrouwbaar medewerker onderzoek tegen lage kosten.