Betrokken in betrouwbaar medewerkersonderzoek

Vragenlijst Veerkracht

17 mei 2018

De markt verandert continu, de economie trekt aan en het wordt steeds belangrijker om een wendbare en innovatieve werkgever te zijn. Dat vraagt veerkracht van het management en van medewerkers. Veerkracht is de capaciteit om met veranderingen en tegenslagen om te gaan. Je kunt het vergelijken met tegen een berg op fietsen: het vraagt extra inspanning en kan tegelijkertijd uitdagend zijn en plezier geven als je de top hebt bereikt.

De veerkracht vragenlijst is ontwikkeld door de Rabobank en nu beschikbaar voor al onze klanten. Als individuele test voor de medewerkers met persoonlijke feedback en advies. Of als aanvulling op het medewerkersonderzoek. De onderwerpen Focus, Optimisme en Wendbaarheid, zijn bijvoorbeeld erg geschikt om toe te voegen aan de VBBA.

Veerkrachtmodel

Rabobank ontwikkelde het veerkrachtmodel dat gebaseerd is op de positieve psychologie en opgebouwd uit 6 elementen: Fit en vitaal, Kalmte, Focus, Optimisme, Hulp en waardering en Wendbaarheid. Aan de hand van dit model begeleiden zij leidinggevenden in de wijze waarop zij in hun teams veerkracht kunnen versterken.

Meer weten of zelf de test doen?

Meer lezen over de ontwikkeling van de test en welke werkvormen trainers of leidinggevenden zelf kunnen toepassen? Download het artikel "Werken met veerkracht bij Rabobank" (onder Meer weten op deze pagina). Wil je zelf de test eens uitproberen? Vraag vrijblijvend een inlogcode aan bij een van onze adviseurs via projecten@skb.nl.