Betrokken in betrouwbaar medewerkersonderzoek

Voor bedrijfsartsen: eenvoudig verhoogde werkstress signaleren

12 november 2018. Het is de week van de werkstress. Deze week besteden wij in onze nieuwsberichten extra aandacht aan werkstress én werkplezier.
Week van de werkstress

Naast vragenlijst onderzoek, ontwikkelt SKB ook allerlei tools om medewerkers en professionals te ondersteunen in hun werk. Eén van deze tools is de diagnostische regel voor werkdruk en werkstress. Met deze regel kunnen bedrijfsartsen eenvoudig medewerkers opsporen met verhoogde werkstress en de meest geschikte interventie kiezen.

Specifiek voor de Bouwnijverheid

Onlangs is deze diagnostische regel voor de Bouwnijverheid, in samenwerking met Volandis, vernieuwd. Naast het vroegtijdig signaleren van verhoogde stress, signaleert deze regel ook de factoren die negatief en positief van invloed zijn op werkdruk en -stress. 

Hoe werkt het?

De regel gaat uit van de antwoorden die de werknemer heeft gegeven in de PAGO/PMO-vragenlijst. Je kunt de regel ook buiten het PAGO gebruiken in het spreekuur van de bedrijfsarts of bij een GPO. Voor dit doel is een handige Exceltool gemaakt.
Lees op de website van Volandis meer over hoe de bedrijfsartsen met deze tool werken tijdens het PAGO/PMO en het spreekuur.

Meer weten of inspiratie opdoen?

Doe inspiratie op en bekijk voorbeelden van tools die wij ontwikkeld hebben voor onze klanten. Voor vragen of plannen voor een eigen ontwikkeltraject, kun je altijd contact opnemen met een van onze adviseurs via projecten@skb.nl of tel 020-4627890.