Betrokken in betrouwbaar medewerkersonderzoek

Sneak preview: interactief resultaten bespreken

20 oktober 2016

In de praktijk merken we een grote bereidwilligheid van medewerkers en leidinggevenden om met de resultaten uit het medewerkersonderzoek aan de slag te gaan. Het blijkt uitdagend om te zien waar je goed scoort en waar nog aandachtspunten liggen. Maar de praktijk is ook dat dit moet gebeuren naast een volle portefeuille met andere activiteiten en verplichtingen. Met een nieuwe ontwikkeling willen we onze klanten daar beter in ondersteunen.

Eenvoudig aan de slag met de resultaten

Om het bespreken van de onderzoekresultaten makkelijk te maken, ontwikkelen wij nu een handige interactieve tool. Hiermee kun je met je hele team eenvoudig door de resultaten “scrollen” en zie je gelijk op welk thema het team goed of slecht scoort. Bovendien geeft de tool je suggesties hoe je op elk thema kan verbeteren.
Details bekijk je alleen als het team dat belangrijk vindt. Zo kun je efficiënt en met gezamenlijke focus je teamresultaten bespreken en een plan van aanpak maken.

aan de slag met de resultaten

Op het overzichtsscherm worden per thema (vitaliteit, taakeisen, hulpbronnen etc.) de significant gunstige en ongunstige onderwerpen met gekleurde balkjes aangegeven. In dit voorbeeld zijn de teamresultaten vergeleken met de vorige meting in 2015. Met de knop ZKH Totaal (ziekenhuis Totaal) wordt in één keer duidelijk hoe het team scoort ten opzichte van het gehele ziekenhuis.

Per thema krijg je informatieve uitleg en verbetersuggesties. De onderliggende vragen bekijk je door op het thema te klikken.

Praktische ondersteuning

In de volgende nieuwsbrief gaan we in op de ondersteuning die we met deze interactieve tool gaan leveren bij de follow up van een medewerkeronderzoek. Hoe je bij een teambespreking gemakkelijk actiepunten en afspraken kunt formuleren, hoe je prioriteiten stelt etcetera. Onze focus ligt daarbij op het faciliteren van de dialoog binnen de teams.

Meer weten?

Vanaf eind 2016/begin 2017 kun je gebruik maken van deze tool. Nu alvast meer weten? Neem contact op met een van onze adviseurs via projecten@skb.nl of 020-4627890.