Betrokken in betrouwbaar medewerkersonderzoek

Samenwerking SKB en Santeon verlengd

17 december 2015

SKB zal ook de komende jaren de medewerkersonderzoeken verzorgen voor de zes Santeon-ziekenhuizen. In 2008 kwamen Santeon en SKB een samenwerking voor zes jaar overeen. SKB heeft sindsdien minstens drie onderzoeken per deelnemend ziekenhuis uitgevoerd, waardoor (onder andere) een waardevolle gezamenlijke benchmark is opgebouwd. Dat stelt de ziekenhuizen in staat om zich met elkaar te vergelijken, ook op functie en afdelingsniveau. Zo kunnen er gerichte maatregelen genomen worden op basis van bijvoorbeeld functie-specifieke knelpunten.

Joost Houtman, directeur van SKB is tevreden met de verlenging van de samenwerking:

“SKB waardeert de focus op kwaliteit en verbetering vanuit Santeon enorm. We hebben de samenwerking dan ook altijd erg gewaardeerd en als inspirerend ervaren. We hebben veel zin in het oppakken van de plannen voor de komende jaren. ”

Sjoerd van der Zee, namens Santeon:

“Zowel Santeon als SKB stellen hoge eisen aan het medewerkersonderzoek. We hebben dan ook een aantal mooie resultaten bereikt in de afgelopen jaren. Onze samenwerking is het beste te omschrijven als een proces waarin we samen continu verbeteren en we kijken ernaar uit dat ook de komende jaren te blijven doen.”