Betrokken in betrouwbaar medewerkersonderzoek

Nieuw: trendlijnen geven grip op verbetercyclus

19 december 2018

Het flexibele teamonderzoek van SKB wordt in steeds meer organisaties gebruikt. Begrijpelijk want het is een effectief middel om medewerkers actief te betrekken bij het reilen en zeilen van de afdeling. Ook zetten onze klanten het teamonderzoek steeds vaker in voor het evalueren van een project of om actiepunten na een medewerkersonderzoek te monitoren. De nieuwe trendlijnen die we hebben ontwikkeld maken het nu een stuk makkelijker om de ontwikkelingen te volgen. Het maakt daarbij niet uit wat de samenstelling van het onderzoek was. Als een vraag op meer momenten is gesteld in een team, zie je de ‘trend-indicator’ verschijnen. Met één spreekwoordelijke klik zie je vervolgens hoe dit aspect in de loop van de tijd veranderd is.

De voortgang op speerpunten kun je dus makkelijk monitoren door deze vragen telkens even mee te nemen in bijvoorbeeld de voorbereiding van een werkoverleg of een tussentijdse evaluatie. Zo kun je als team zelf stevig je koers bepalen, bewaken en bijstellen.

Trendlijn teamonderzoek

In de resultaten zie je de trend-indicator verschijnen. Dat betekent dat deze vraag vaker gesteld is bij dit team.

Trendlijn teamonderzoek

Met de trendlijn kun je snel zien of je speerpunt zich in de goeie richting ontwikkelt. Als je op een punt klikt kun je ook de overige informatie van dat meetmoment inzien.