Betrokken in betrouwbaar medewerkersonderzoek

SKB Leefstijl module volgt de Schijf van Vijf

13 april 2016

De leefstijl module van SKB (BRAVO-vragenlijst) wordt al jaren in verschillende soorten onderzoek ingezet. Bijvoorbeeld in gezondheidsonderzoek. De leefstijl van een medewerker heeft namelijk invloed op diens gezondheid en energieniveau. In tijden van vergrijzing en langer doorwerken helpt een goed leefstijlbeleid om zowel de medewerkers als de organisatie gezond te houden.

BRAVO-vragenlijst

Onze BRAVO-vragenlijst meet alle BRAVO onderwerpen (Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning) op een betrouwbare manier. Medewerkers krijgen direct na invullen een persoonlijk adviesrapport op basis van hun resultaten. Omdat we voor de rapportage gebruik maken van erkende normen, afkomstig uit wetenschappelijk onderzoek, hebben we onze BRAVO-vragenlijst ge-update zodat de nieuwste inzichten er nu ook in verwerkt zijn.

De A van Alcohol en de V van Voeding worden aangepast, zodat de nieuwe Richtlijnen gezonde voeding van de Gezondheidsraad gevolgd worden. Belangrijk is om volgens een meer plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon te eten. Naast plantaardige oliën en weinig zout en suiker is gezonde voeding rijk aan groente, fruit, volkoren graanproducten, peulvruchten, vis, magere zuivelproducten en thee. Het voedingscentrum heeft de adviezen van de Gezondheidsraad verwerkt in een nieuwe Schijf van vijf. Voor meer informatie hierover: http://www.voedingscentrum.nl/nl/gezond-eten-met-de-schijf-van-vijf.aspx.

Schijf van Vijf