Betrokken in betrouwbaar medewerkersonderzoek

Goede werk-prive balans voorkomt gezondheidsklachten en verzuim

Werk en privé lopen in de huidige samenleving zo in elkaar over dat beide domeinen elkaar steeds meer beïnvloeden, zowel in gunstige als ongunstige zin.
Als medewerkers kunnen thuiswerken en hun eigen werktijden kunnen kiezen, kunnen zij werktaken en zorgtaken beter combineren. En dat kan gunstig uitpakken voor het werk én privéleven: na een succesvolle werkdag thuiskomen met een goed humeur, is prettig voor het thuisfront. Onregelmatige werktijden kunnen leiden tot een beperkt sociaal leven. En te zware mantelzorgtaken kunnen leiden tot verminderde prestaties en zelfs verzuim.
Kortom, medewerkers met een gezonde balans tussen werk en privé zijn productiever, verzuimen minder en hebben minder behoefte om op zoek te gaan naar een andere werkgever.

Wil je meer inzicht in de werk-privé-balans van medewerkers, neem dan de vragenlijst 'Privé en werk' op in het medewerkersonderzoek. In deze vragenlijst komen zowel de positieve als de negatieve interactie tussen werk- en privésituatie aan bod. Ook heeft SKB specifieke mantelzorgvragen.

Zelfhulpcursus vermindert ‘mantelzorgstress'

Als mantelzorg leidt tot een verstoorde balans kunnen we spreken van ‘mantelzorgstress’. Wil je medewerkers, die werk en mantelzorg combineren, ondersteunen zodat zij hun werk en sociaal leven beter kunnen combineren met mantelzorg?
Het Academisch Medisch Centrum heeft een zelfhulpcursus ‘Werk & Mantelzorg' ontwikkeld. De cursus bevat oefeningen, ondersteunende teksten en tips en trucs om ‘mantelzorgstress’ te verminderen.

De cursus is voor iedereen gratis te downloaden op: www.amc.nl/mantelzorgstress.

De vragenlijst ‘Privé en werk’ is ontwikkeld door Prof. Sabine Geurts e.a. (Behavioural Science Institute, Radboud Universiteit).