Betrokken in betrouwbaar medewerkersonderzoek

Vernieuwde leefstijlmodule SKB geeft inzicht!

2 juni 2016

In de vorige editie van onze Nieuwsbrief kondigden we het al aan: onze leefstijl module (BRAVO-vragenlijst) is geactualiseerd! De A van Alcohol en de V van Voeding zijn aangepast aan de nieuwe Richtlijnen Gezonde Voeding van de Gezondheidsraad. 

Belang van een goede leefstijl

Professor dr. Willem van Mechelen benadrukte in zijn lezing op het congres Capability Management van het Nederlands Kennisnetwerk Duurzame Inzetbaarheid (NKDI) en de Beroepsvereniging Arbeids- & Organisatiedeskundigen (BA&O) van 20 mei jl. nog eens het belang van een goede leefstijl als bijdrage aan de fysieke fitheid op het werk. Meer Bewegen, niet Roken, geen tot weinig Alcohol, gevarieerde Voeding en de juiste Ontspanning dragen bij aan de fysieke fitheid en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. 

In tijden van vergrijzing en langer doorwerken helpt een goed leefstijlbeleid om zowel de medewerkers als de organisatie gezond te houden. Voeg daarom de leefstijl module toe aan jouw PMO of MTO. Dan weet je waar je als organisatie op kunt focussen en medewerkers krijgen individueel feedback op de eigen scores en mogelijke verbeterpunten. 

Bravo voor duurzame inzetbaarheid