Betrokken in betrouwbaar medewerkersonderzoek

Een derde van jongeren overweegt verandering van baan

10 april 2018

Afgelopen februari meldden we dat het percentage jongeren en ouderen met burn-outklachten blijft stijgen. Vooral de jongeren (35 jaar en jonger) zijn kwetsbaar: zij hebben percentueel meer burn-out klachten, dan alle leeftijdsgroepen daarboven. Wat is de impact van deze werk gerelateerde stress op het functioneren van zowel de jongeren als oudere werknemers?

Gevolgen werkdruk en werkstress

Ruim één derde van de jongeren verliest het plezier in het werk én overweegt van baan te veranderen ten gevolge van werkdruk en werkstress, in het afgelopen jaar. En het zijn niet alleen de jongeren die dit overwegen: 21 procent van de 55 plussers geeft tevens aan een andere baan te overwegen. Daarnaast heeft werkdruk en –stress voor ouderen veel impact op de mate van verzuim. 20 % van de ouderen zegt het laatste jaar te hebben verzuimd, ten opzichte van 14 % van de jongeren. Tot slot zien we dat ruim 40 procent van de jongeren én ouderen beperkingen ervaren in het werk (minder gefunctioneerd en/of het laatste jaar verzuimd) door werkdruk –en stress.

Onderzoek gevolgen werkdruk en werkstress

De resultaten zijn gebaseerd op onze enquête over de gevolgen van werkdruk en werkstress. Hieraan hebben zo’n 3000 jongeren van -35 jaar en ouderen van 55 plus deelgenomen.

Wat betekent dit voor HR?

De economie trekt aan en het wordt steeds belangrijker om een wendbare, innovatieve én aantrekkelijke werkgever te zijn. Om jong talent aan te trekken en te behouden is het dus erg belangrijk om te focussen op zaken die hen plezier opleveren en stress verminderen. Wat motiveert de jongeren in jouw organisatie? En hoe zit dat bij de oudere groep? Welke factoren in het werk zorgen ervoor dat ze graag willen blijven? En welke zaken kunnen aangepakt worden om de stress te reduceren? Laat je bijvoorbeeld inspireren door onze publicatie over wat verpleegkundigen motiveert. Aan de hand van een dashboard zie je gelijk welke verbetermaatregelen voor hen plezier opleveren en welke niet. En hoe dit anders is voor de jongeren, dan voor de ouderen.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie over ons medewerkersonderzoek? Neem contact op via projecten@skb.nl of via telefoonnummer 020 462 7890.