Betrokken in betrouwbaar medewerkersonderzoek

Nederland is massaal op zoek naar werkgeluk. Gelukkige medewerkers hebben namelijk meer energie, meer plezier in hun werk, werken beter samen en zijn gemotiveerder. Bovendien verzuimen gelukkige medewerkers minder en is er sprake van minder verloop. Fijn dus voor de medewerker zelf, maar ook voor de prestaties van de organisatie. 

Hoe bevorder je werkgeluk?

Waar worden medewerkers eigenlijk gelukkig van? Dat verschilt uiteraard per persoon. Wel wijst werkgeluk onderzoek uit dat er gemeenschappelijke factoren zijn die werkgeluk bevorderen. Denk aan autonomie, het gevoel dat je werk ertoe doet (zingeving), kansen om je te ontwikkelen, prettig contact met je collega's, de juiste balans tussen werk en privé en waardering en respect van je werkgever. 

Werkgeluk meten

SKB brengt deze onderwerpen voor je in kaart met werkgeluk onderzoek. Onze rapportage tools geven op groepsniveau aan welke onderwerpen aangepakt kunnen worden om werkgeluk te bevorderen. Op individueel niveau krijgen medewerkers een persoonlijke rapportage, inclusief concrete tips.
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!