Betrokken in betrouwbaar medewerkersonderzoek

Werkgeluk onderzoek

Nederland is massaal op zoek naar werkgeluk. Gelukkige medewerkers hebben namelijk meer energie, meer plezier in hun werk, werken beter samen en zijn gemotiveerder. Bovendien verzuimen gelukkige medewerkers minder en is er sprake van minder verloop. Fijn dus voor de medewerker zelf, maar ook voor de prestaties van de organisatie. 

Hoe bevorder je werkgeluk?

Waar worden medewerkers eigenlijk gelukkig van? Dat verschilt uiteraard per persoon. Wel wijst werkgeluk onderzoek uit dat er gemeenschappelijke factoren zijn die werkgeluk bevorderen. Denk aan autonomie, het gevoel dat je werk ertoe doet (zingeving), kansen om je te ontwikkelen, prettig contact met je collega's, de juiste balans tussen werk en privé en waardering en respect van je werkgever. 

Werkgeluk meten: VBBA2.1 Werkgeluk

De gevalideerde VBBA2.1 werkgeluk bevat de belangrijkste onderwerpen die werkgeluk bevorderen: autonomie, betekenisvol werk, ontwikkelmogelijkheden, relationele factoren en een juiste balans tussen werk en privé. Deze onderwerpen zijn op basis van de theorie, praktijk en gedegen data onderzoek zorgvuldig bepaald.

Bekijk in onderstaande video hoe je met werkgeluk aan de slag kunt als individuele medewerker én als team.

Bekijk de video in volledige weergave

Bekijk de video en leer in 3 minuten alles over werkgeluk.