Betrokken in betrouwbaar medewerkersonderzoek

Tools en apps voor de medewerker

Wil je dat medewerkers zelf gebruik kunnen maken van praktische tools voor het bevorderen van bijvoorbeeld hun duurzame inzetbaarheid? Dan ben je bij SKB aan het goede adres: we ontwikkelen tools of apps op maat, waar medewerkers makkelijk mee aan de slag kunnen. Tools die toegankelijk, beknopt en onderbouwd zijn door onze kennis van onderzoek, methodologie en statistiek. 

We bereiken het beste resultaat wanneer we tijdens de ontwikkeling nauw samenwerken met de opdrachtgever (co-creatie).  Dan kunnen we alle expertise combineren en ontstaan er tools met een grote impact. 
Onze tools bestrijken een breed terrein: van het bevorderen van een gezonde leefstijl tot het bevorderen van arbeidsmobiliteit en het inschatten van het verandervermogen van de organisatie.

Hieronder enkele voorbeelden.

Sneltest Werkdruk

Voor het tijdig signaleren van werkdruk en –stress kunnen werkgevers de Vragenlijst Beleving en Beoordeling van de Arbeid (VBBA) gebruiken. Maar voor werknemers die zelf de werkdruk willen onderzoeken, was er eigenlijk geen goede test beschikbaar. Daarom hebben we met veel plezier meegewerkt aan een initiatief van FNV voor een laagdrempelige test voor werknemers:  De FNV Sneltest Werkdruk. Zowel beschikbaar in het Nederlands als in het Engels! Probeer 'm zelf

Doordat we ook vragen stellen over stressreacties, signaleren we wanneer een hoge werkdruk gevaar oplevert voor de gezondheid. Want als het zover komt, is dat schadelijk voor werknemer en voor werkgever.

Lyan Dijkstra, directeur SKB
 
 

Sneltest werkdruk


Loopbaancheck voor politie

Als grootste werkgever van Nederland wil de politie een actieve rol spelen op het gebied van employability. Met een prikkelende online tool, wilde men de bewustwording bij medewerkers vergroten en de zelfsturing stimuleren. 

Ik geef een dikke 9 voor de advisering en ondersteuning van SKB. De aanpak, het resultaat en de persoon van de adviseur in de samenwerking waren helemaal top! Een volgende keer zal ik zeker weer aan SKB denken.

Helma Boerboom, projectleider Landelijk programma HRM, Politie Nederland.
 

De praktijkkennis werd geborgd door politiemensen uit de korpsen en uit de politieacademie. SKB deed het statistische onderzoek om tot een optimale verhouding te komen tussen de lengte en de inhoudelijke kwaliteit van het instrument.

 Loopbaancheck voor politie

 

Stress-check voor de bouw

Veel uitvoerders in de bouw voelen de druk van hun intensieve baan. Maar hoe herken je als uitvoerder de signalen van stress en wat kun je daar dan tegen doen?

We zijn blij met de stress-check. Hiermee krijgen uitvoerders niet alleen een spiegel voorgehouden, maar kunnen ze meteen aan de slag met de specifieke adviezen die daarbij horen. Zo krijgen ze zelf grip op hun situatie.

Jan Warning, directeur Arbouw
 

Brancheorganisatie Arbouw gaf de opdracht om voor deze zwaar belaste groep een slimme internettool te ontwikkelen. Het werd een samenwerkingsproject waarbij Arbouw de kaders stelde en zorgde voor de technische realisatie. SKB borgde met haar methodologische kennis de inhoudelijke kwaliteit van de tool. CSR centrum voor stressmanagement tekende voor de praktijkadviezen. Zo kwam de deskundigheid van elke partij in deze tool tot uitdrukking. 

Haal stress uit de bouw

 

Zelftest "Heb ik handeczeem?"

Wat hebben inpakkers, pluimveeslachters en kappers gemeen? Ze delen een verhoogd risico op contacteczeem. Om medewerkers snel een indruk te geven of ze hiermee te maken hebben, kunnen ze gratis de zelftest Handeczeem doen. Deze korte test, heeft SKB, in samenwerking met het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten, ontwikkeld. Leuk is dat medewerkers direct na het invullen een persoonlijk adviesrapport krijgen op basis van hun resultaten. Indien nodig, krijgen ze hierin het advies om contact op te nemen met de bedrijfsarts. Meer weten over de test? Klik hier. Wil je de test zelf doen? Dat kan hier.

zelftest handeczeem