Betrokken in betrouwbaar medewerkersonderzoek

Succesvolle aanpak duurzame inzetbaarheid in sector Metalektro

Persoonlijke InzetbaarheidsscanDat uit professionele samenwerking tussen Zorg van de Zaak en SKB mooie dingen kunnen voortkomen, leert de Persoonlijke Inzetbaarheidsscan in de sector Metalektro. Deze methode werd in 2015 en 2016 ingezet bij 23 bedrijven met (samen) meer dan 1000 werknemers. Er liepen in die periode meerdere projecten om duurzame inzetbaarheid in de sector te vergroten. TNO evalueerde die projecten op hun effectiviteit. De Persoonlijke Inzetbaarheidsscan bleek daarbij zo succesvol te zijn, dat besloten is om deze in 2018 aan twintig extra bedrijven aan te bieden.

Het begrip duurzame inzetbaarheid krijgt concreet handen en voeten.

A+O Metalektro, over de persoonlijke Inzetbaarheidsscan.
 

Adviezen voor werknemers en werkgevers

In de Persoonlijke Inzetbaarheidsscan krijgen de medewerkers meteen na het invullen van de vragenlijst een persoonlijk rapport met adviezen om hun eigen inzetbaarheid te vergroten. De werkgevers worden in dit traject begeleid door ervaren adviseurs van Zorg van de Zaak. Desgewenst kunnen ook coaches ingeschakeld worden om medewerkers persoonlijk te begeleiden.

Succesvol volgens TNO

TNO spreekt in haar evaluatierapport haar enthousiasme uit over deze aanpak. Maar liefst 72% van de bedrijven kwam in actie en 31% van de medewerkers heeft 6 weken na afloop van het onderzoek al actie ondernomen. ”Dat mag hoog genoemd worden” aldus het rapport. Ook het zelfsturend gedrag van de medewerkers is toegenomen en medewerkers gingen meer in gesprek met leidinggevenden en collega’s.

Duurzame samenwerking SKB en Zorg van de Zaak

Zorg van de Zaak

Vanuit SKB zijn analist Esther van Berlo en adviseur Jan Prins betrokken bij de Persoonlijke Inzetbaarheidscan. Jan Prins heeft wel een verklaring voor het succes: “we werken al heel lang samen met Lia Scholten en Annet Brand van Zorg van de Zaak. Deze ervaren adviseurs hebben een hoog kwaliteitsstreven, net als wij. Zo bundelen we heel veel kennis en praktijkervaring. En dat zie je terug.”

Aanmelden voor Persoonlijk Inzetbaarheidsscan

Bedrijven uit de sector Metalektro kunnen zich aanmelden via A+O Metalektro. Voor de eerste 20 bedrijven worden de kosten vergoed tot maximaal 100 werknemers per bedrijf. Val je niet binnen de sector maar heb je wel interesse in een degelijke aanpak van duurzame inzetbaarheid, neem dan contact op met Jan Prins via projecten@skb.nl of bel 020 4627886.

Metalektro