Betrokken in betrouwbaar medewerkersonderzoek

Effectief preventief gezondheidsonderzoek bij Rienks Arbodienst

Preventief Medisch Onderzoek (PMO) maakt deel uit van de dienstverlening door Rienks Arbodienst. “Wij worden op het ogenblik geconfronteerd met een toenemende vraag naar PMO’s en wij gingen op zoek naar een manier om deze onderzoeken efficiënt kwalitatief hoogwaardig uit te kunnen voeren”, vertelt Ilka van der Peet, Manager Gezondheid en Vitaliteit bij Rienks Arbodienst. “SKB bood een oplossing door een mastersite voor ons te bouwen waarin de modules voor dergelijke onderzoeken zijn opgenomen. Naar behoefte van de klant en geadviseerd door ons kunnen we nu de PMO’s naar behoefte samenstellen en op elk gewenst moment uitvoeren. Op deze wijze kunnen we aan de vraag naar preventief gezondheidsonderzoek bij onze klanten met kleine, middelgrote en ook grote bedrijven en organisaties voldoen”. Onderwerpen als werkbeleving, organisatiecultuur, ongewenste omgangsvormen, algemene gezondheid, bewegingsapparaat, huid, luchtwegen en leefstijl zijn opgenomen in de mastersite. Maatwerk….

Veel benchmarkmogelijkheden en overzichtelijke rapportages

Ilka: “SKB is een ervaren en deskundig onderzoeksbureau en heeft de afgelopen decennia met haar onderzoeken een enorme database opgebouwd. Een groot voordeel voor ons, want daardoor hebben wij de mogelijkheid om op branche- of sectorniveau vergelijkingen aan te bieden. Onze klanten kunnen de resultaten van hun onderzoek vergeleken zien met hun sector en dat heeft grote voordelen om te kunnen bepalen wat pluis of niet-pluis is en dus wel of niet aangepakt zou moeten worden”.

“Een ander voordeel van SKB is de ervaring die zij hebben met het samenstellen van rapportages. Door de vele onderzoeken die SKB heeft uitgevoerd hebben zij ook een goed gevoel ontwikkeld voor de wijze waarop onderzoekresultaten kunnen worden gepresenteerd. SKB heeft verschillende rapportagevormen en ze hebben allemaal gemeen dat ze snel en overzichtelijk duidelijkheid geven. Wij zijn blij om van deze expertise gebruik te kunnen maken. Dat bespaart ons veel tijd en energie”, geeft Ilka aan.

Onze klanten zijn tevreden en wij zijn tevreden over onze keuze voor SKB. De mensen bij SKB zijn deskundig, denken mee, reageren snel: kortom een provider die begrijpt wat ons beweegt!

Ilka van der Peet, Manager Gezondheid & Vitaliteit, Rienks Arbodienst
 

Persoonlijke adviezen voor elke medewerker

Meteen na het beantwoorden van de vragen ontvangt de medewerker een Persoonlijk Adviesrapport met daarin opgenomen adviezen gebaseerd op de persoonlijke situatie en verwijzingen naar de deskundigen van Rienks Arbodienst. “Met deze adviesrapporten kunnen wij de ‘mindset’ van werknemers beïnvloeden. In de gezondheidsprojecten bij onze klanten gaan wij uit van een gedeelde verantwoordelijkheid voor gezondheid, arbeidsomstandigheden en vitaliteit. De werkgever is verantwoordelijk voor gezonde werkcondities, maar ook de werknemer heeft een verantwoordelijkheid om gezond en vitaal te zijn. Deze individuele adviesrapporten maken het mogelijk om daarover met elkaar in gesprek te gaan”.

SKB begrijpt wat ons beweegt

Met het realiseren van de mastersite door SKB zijn de professionals van Rienks Arbodienst in staat om vitaliteitsprojecten bij klanten efficiënt en effectief voor te bereiden, uit te voeren en daarover te rapporteren. Ilka: “de uit de projecten voortgekomen interventieprogramma’s hebben daardoor de gewenste scherpte gekregen. Onze klanten zijn tevreden en wij zijn tevreden over onze keuze voor SKB. De mensen bij SKB zijn deskundig, denken mee, reageren snel: kortom een provider die begrijpt wat ons beweegt!”