Betrokken in betrouwbaar medewerkersonderzoek

BRAVO (leefstijl)

BRAVO (Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding/Gewicht en Ontspanning) staat voor het bevorderen van gezonde leefgewoonten van medewerkers. De leefstijl van de medewerker heeft invloed op zijn of haar gezondheid en energieniveau. Daar hangen zaken als verzuim en inzetbaarheid weer mee samen. Kortom, in een tijd van vergrijzing en langer doorwerken helpt een goed leefstijlbeleid de organisatie gezond te houden. 

BRAVO (leefstijl) onderzoek bij SKB

De BRAVO vragenlijst van SKB maakt medewerkers enthousiast en bewust, doordat het op een speelse manier leefstijl op de agenda zet. Alle deelnemers krijgen direct na het invullen van de vragenlijst een Persoonlijk adviesrapport. Daardoor gaat het onderwerp leven en worden medewerkers bewuster van hun gedrag.

De BRAVO vragenlijst onderscheidt zich van andere testen door de hoge meetkwaliteit en persoonlijke terugkoppeling aan de medewerkers. De BRAVO vragenlijst bestaat uit een aantal vragen, die de medewerker in 5-10 minuten invult. Na de vragen over leefstijl volgen vragen over de energiebalans. De vragen over energiebalans maken duidelijk hoeveel energie mensen tijdens hun werk ervaren en hoe het met de stress gesteld is.

Voorbeeld BRAVO vragenlijst

Wil je weten hoe onze BRAVO vragenlijst eruit ziet? Neem contact op met onze adviseurs via projecten@skb.nl of 020-4627890. Zij helpen je graag verder. 

Persoonlijk advies en groepsrapportage

Zoals hierboven genoemd, krijgt de medewerker een Persoonlijk adviesrapport wat inzicht geeft in de eigen resultaten. Smiley’s geven een snelle impressie van hoe de medewerker er op de diverse onderdelen voorstaat. Bijbehorende uitleg en tips maken het profiel compleet. De toon van het rapport is positief en roept op om zelf in actie te komen.
De organisatie krijgt een groepsrapportage van de totale organisatie en rapportages op bijvoorbeeld team, afdelings of functieniveau. Met de resultaten kun je aan de slag en verbeterpunten aanpakken. Als je na een jaar een vervolgmeting doet ze je ook waar jouw beleid succes gehad heeft.

Voor de persoonlijke- en groepsrapportages maakt SKB gebruik van erkende normen, afkomstig uit wetenschappelijk onderzoek.

BRAVO (leefstijl)

Dit is een voorbeeld van het persoonlijk adviesrapport van het onderwerp Voeding uit de BRAVO.